RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Порошенка назвали причини, навіщо Савченко зустрічалася з ватажками ДНР-ЛНР

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Лою зробив припущення про причину, за якою народний депутат Надія Савченко зустрічалася з ватажками ДНР-ЛНР. Він не виключає, що таким чином народна обраниця зробила спробу легалізувати Захарченка та Плотницького в Україні.

Про це Тука повідомив в ефірі телеканалу 112.

Чиновник не виключає думки про те, що Савченко буде використана Кремлем в своїх інтересах для легалізації ватажків донбаських бойовиків, а також для підтвердження тези про те, що в Україні йде громадянська війна.

Тука припустив, що Савченко перед зустріччю з бойовиками в Мінську могла пройти інструктаж в СБУ, щоб почати гру з керівництвом противника. Але такий варіант подій чиновник вважає самим нереалістичним. Ще один варіант, який допускає Тука – порожні розмови людей, яким ніхто не давав повноважень проводити бесіди з супротивною стороною. І найгірший варіант для України, який озвучив чиновник – терористи звільнять кількох українських військових, але потім виставлять це як небажання "київської хунти" проводити переговори і поданні Савченко в ролі людини, яка домоглася реальних результатів. Тобто привести до того, щоб договори велися тільки з ватажками так званих республік.

Як повідомляв "Апостроф", Савченко висловила своє ставлення до ватажків бойовиків ДНР-ЛНР.