Матіос назвав терміни винесення вироку Януковичу

Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що український суд винесе вирок втікачу-президенту Віктору Януковичу, обвинуваченому у державній зраді, до квітня цього року.

Про це Матiос сказав в інтерв'ю 5 каналу.

За словами головного військового прокурора, обвинувальний акт потрапить до суду до кінця січня. На те, щоб суд першої інстанції розглянув всі докази і вивчив показання свідків, Матіос відводить два місяці.

При цьому він зазначив, що не виключає виникнення проблем з формуванням суддівської колегії і присяжних для розгляду справи проти Януковича.

За словами Матіоса, генеральний прокурор Юрій Луценко хоче особисто підтримати державне обвинувачення проти Януковича в суді.

Також заступник генпрокурора розповів, що в ході розслідування прокурори беруть свідчення у співробітників українського представництва в ООН. Їх мета — обставини отримання постійним представником РФ в ООН Віталієм Чуркіним листа до Януковича, в якому йдеться про введення російських військ в Україну.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року в Генпрокуратурі оголосили Януковичу підозру у держзраді.

Як повідомляв "Апостроф", 3 січня адвокати зажадали забезпечити заслуховування показань Януковича по справах, по яким йому висуваються підозри.