RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Український генерал відповів, чи здатні сили АТО захистити Авдіївку

Екс-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що українські війська здатні відбити наступ бойовиків на Донбасі, зокрема, під Авдіївкою. Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ну, ви ж бачите, що за три доби ВСУ не допустили прориву. З 2014 року у нас з'явилися нові бригади, танкові підрозділи, поліпшилося забезпечення. Хоча проблеми ще є, це вже інші Збройні сили і підрозділи. Звичайно, межі досконалості немає, і хотілося б, щоб у наших воїнів було більш сучасне озброєння, але поки це вимагає серйозних коштів, зусиль і наукових розробок", - зазначив Романенко.

За його словами, для української армії важливо утримати промзону Авдіївки, щоб не допустити відновлення прямого сполучення між Горлівкою та Донецьком.

"З промзони контролюється дорога, якою йшло всебічне забезпечення горлівського гарнізону. Коли наші взяли промзону, це забезпечення було перерізане і бойовикам доводиться об'їжджати манівцями. З точки зору відновлення забезпечення для бойовиків - це важливо", - пояснив генерал-лейтенант.

Нагадаємо, в результаті ранкового обстрілу Авдіївки з'явилися нові жертви серед мирного населення.