RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Утримуємо своїх вбивць: соцмережі обурила виплата Україною пенсії соратнику Стрєлкова

Користувачів соціальний мереж обурила інформація про те, що колишній депутат Слов'янської міської ради від КПУ Анатолій Хмельовий, який навесні 2014 року підтримав російських бойовиків Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), а влітку разом з ним втік зі Слов'янська на окуповану територію Донбасу, до сих пір отримує депутатську пенсію з бюджету України.

Інформацію про виплату пенсії прихильникові бойовиків надав Пенсійний фонд України у відповідь на депутатський запит Ігоря Луценка, передає "Четверта влада".

Хмельовий з 1994 по 2002 роки був народним депутатом Верховної ради від КПУ. На цій підставі він отримує високу депутатську пенсію, середній розмір якої за офіційними даними в 2017 році склав 15 152 гривень.

Видання зазначає, що раніше міністр соцполітики Павло Розенко неодноразово заявляв, що люди, які постійно проживають на непідконтрольній території не мають права на пенсії.

Після захоплення Слов'янська росіянами Хмельовий 30 квітня 2014 року разом з групою інших депутатів міської ради організував позачергову сесію і відсторонив від влади мера міста Нелю Штепу. Після цього він очолив так звану "координаційну раду" міста і постановив виділити приміщення так званій "самообороні Слов'янська". У період окупації міста Хмельовий займався організацією незаконного "референдуму ДНР", виступав від імені бойовиків на місцевому телебаченні, а також активно допомагав бойовикам Стрєлкова-Гіркіна.

"Як це може бути? В голові не вкладається. Українські платники податків самі утримують своїх же вбивць. А мудак, який ненавидить Україну, сидить на шиї у" бандерівців "," Бажано знати дані тих чиновників, хто відповідальний за трату грошей з ПФ на цього гандона", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що батьки ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка отримують пенсії в Україні.