RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Просили капусту: волонтер розповів вражаючі історії обміну полонених на Донбасі

Іноді бойовики на Донбасі висували дуже дивні вимоги для звільнення українських заручників і полонених.

Про це розповів координатор волонтерської групи "Патріот" Олег Котенко в інтерв'ю "Апострофу".

"Ви не повірите, але просили "ГАЗель" капусти. Козаки – не такі, як усі, у них свої мухи в голові. Коли вони п'яні, то прямо дзвонять і кажуть: "Приїжджай, забирай своїх". Покійний Мозговий мені так дзвонив, мовляв, зараз не забереш – завтра вже не віддам. І ми вигадували, як же, хто ж зараз може допомогти з транспортом. Ну от просто він напився і вирішив, що потрібно віддавати людей", - заявив Котенко.

Він також зазначив, що вони принципово відмовилися від практики плати викупу за полонених.

"Ця схема веде в нікуди. Якщо б ми тільки почали так робити – взяли купу грошей, привезли і віддали – то завтра нам би взагалі нікого не віддали без грошей. І не факт, що ми б не нарвалися на шахраїв", - додав волонтер.

Однак за його словами, окремі люди поставили процес викупу полонених на потік - тисяча доларів за людину.

"Ось Рубан цю тему добре освоїв, але поламав усі наші схеми. Чому з нами ніхто не хотів говорити? Та тому що знали, що Рубан привезе грошей. А який сенс віддавати просто так, якщо хтось привезе грошей", - підсумував Котенко .

Детальніше про проблему звільнення українських заручників, які утримуються на Донбасі, читайте в інтерв'ю "Апострофу" координатора волонтерської групи "Патріот" Олега Котенка "Звільнення українських полонених на Донбасі залежить від однієї людини - волонтер".