RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Позивний "Третій": волонтер розповів історію бійця АТО, загиблого під Мар'їнкою

Волонтер Ян Осока розповів історію недавно загиблого майора батальйону спеціального призначення Нацгвардії "Донбас" Сергія Сиротенка з позивним "Третій".

Про це волонтер написав на своїй сторінці в Facebook.

Сиротенко воював у лавах батальйону "Донбас" з літа 2014 року.

"Він був офіцером і командиром. Але командиром від Бога. Він ніколи не був боягузом, не ховався за спинами бійців, ганяв своїх хлопців, щоб ті постійно ходили в броні, завжди звертався до всіх з повагою, а не зверхньо і зневажливо", - пише волонтер.

"Третій" поважав і оберігав хлопців. Він завжди пам'ятав, кому що потрібно, і намагався виконати чиєсь прохання чи доручення. Турбувався про своїх бійців і намагався весь час бути поряд з ними. А турбота командира про особовий склад - це дуже важлива риса, яка показує, що це не тільки хороший командир, а в першу чергу, хороша людина", - додав він.

"Під час запеклих боїв у Широкиному командував 3-ю ротою батальйону, і там з'єдналися його тактична кмітливість, хоробрість та професіоналізм. Завжди звертав увагу на дрібниці, та дуже ретельно готувався до наступного кроку, рішення чи бойового виходу. Завдяки йому 17.07.2015 року в селі Широкіно вдалося захопити і вивезти ворожий БМП-2 з повним боєкомплектом, за що він отримав у нагороду табельну зброю. 3-я рота під його командуванням неодноразово ходила у рейди до сєпарів та відбирала в тих їхній БК", - говорить Ян Осока.

Як повідомляв "Апостроф", стала відомою ім'я солдата АТО, який нещодавно загинув в Авдіївській промзоні.