RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Відомий журналіст розповів про велику кількість "маленьких Януковичів" серед українців

Журналіст Віталій Портников звернув увагу, що серед українців популярне заняття, яке називається "взути лоха".

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Якщо ти створив авіакомпанію, то робиш не так, щоб вона добре літала, а щоб не було конкурентів. Якщо ти приходиш до влади й стаєш президентом, як це було з Януковичем, то робиш так, аби ти й твоя сім’я почали заробляти мільярди. Ось модель успіху.

Отже, якщо ви у 17 років хочете займатися власною справою і ви бідний, а багаті - лише бандити або депутати (бо це також сприймається як можливість пов’язати свою долю з доступом до ресурсів), то ми їх всіх, звичайно, ненавидимо, але всі хочемо стати такими ж. І це вважається єдиною моделлю успіху для всіх, починаючи з людей на вулиці, які запитують мене, чому я не йду в депутати, й закінчуючи молодим нардепом від "Батьківщини", який цікавився: "А чого це ви не балотуєтеся? Ви так все життя й будете прозябати в журналістиці? Я теж щось писав, але тепер я депутат!", - сказав Портников.

"Мова йде про людину, яка народилася в цій спотвореній системі цінностей, яка може гратися в демократа, їздити на Захід, виголошувати промови англійською, але насправді це маленькі Януковичі. Вони інтелігентно виглядають, але точно знають, що повинні ошукати "этих западных лохов". Це улюблене наше заняття, яке називається "обуть лоха". І я не буду звинувачувати цих людей, бо вони зростали на серіалі "Бригада", - зазначив журналіст.

Читайте повністю на "Апострофі" інтерв'ю журналіста: У Путіна є фантазія щодо України, частину своїх планів він уже реалізував - Віталій Портников.