Сіре попелище надій: відомий журналіст яскраво висловився про українців після Майдану

Журналіст Сергій Рахманін у зв'язку з річницею подій на Майдані емоційно висловився про ті дні, а також про те, що сталося з українцями за останні чотири роки.

Про це він написав у своїй колонці на ZN.UA.

"Ми служили язиками єдиного полум'я. У кожному жила іскра єдності, кожен переживав обпалююче відчуття братства. Це потім вітер обіцяних змін рознесе по різних кутках головешки наших очікувань. Залишивши на місці яскравого горіння сіре попелище надій", - зазначив журналіст.

"Лютий 14-го вогняною смугою розділив наше життя на "до" і "після". До тліючого "після" вигорілі душі виявилося не зовсім готовими.

Четверту річницю страшної пожежі ми розцвітили спалахами й розгорянням чвар. Вогонь ворожнечі розділив обгорілих на "зрадофілів" і "порохоботів", тих хто воював, і "диванну сотню", "викорінювачів мови ненависті" і "випалювачів латентної "вати", штатних борців з корупцією і добровільних критиків антикорупціонерів, прибічників силового усунення режиму і противників "розгойдування човна". Хоча і в тих, і в цих десь у комірчинах чи на антресолях досі зберігаються почорнілі куртки, пропахлі гірким димом", - написав Рахманін.

Він зазначив, що гарячі суперечки в українському суспільстві відіграють на руку Кремлю.

"Ще не страшно. Але вже боляче. Від того, що дедалі рідше відчуваєш поруч таке саме напружене плече. Від побоювання, що, коли треба буде знову взяти й піти, ми розбредемося врізнобіч. Кожен зі своєю ношею", - зазначив журналіст.

Читайте також матеріал "Апострофа": Сподіваємося, що роль Росії у подіях Майдану ще отримає оцінку - ГПУ.