RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Стало відомо про смерть українця, звільненого по обміну з російської в'язниці

Помер колишній директор українського заводу "Знамя" Юрій Солошенко, якого в 2016 році Україна звільнила з російської в'язниці, обмінявши разом з Геннадієм Афанасьєвим на обвинувачених в сепаратизмі росіян Євгенія Мефьодова та Максима Сакауова.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Вранці прийшла смс від сина Юрія Солошенко, що сьогодні помер Юрій Данилович. Він був дуже світлою і прекрасною людиною", - написала Геращенко.

"Москва віддала нам його 2 роки тільки тому, що у Юрія Даниловича був рак ... він боровся весь цей час, йому допомагали сім'я і добрі люди. Щаслива, що вдалося в червні 2016 його витягнути і він був цей час в колі сім'ї. Ми зідзвонювалися час від часу і він надсилав мені смс на підтримку в різні важкі часи, під час якихось парламентських баталій", - додала нардеп.

"Ви завжди раділи щиро, коли нам вдавалося ще когось витягнути, раділи, як за рідних, ви знали ціну свободи і поважали Україну", - резюмувала Геращенко.

Нагадаємо, Солошенко разом з Афанасьєвим були звільнені в червні 2016 року.

У Росії Солошенка в 2014 році затримали і звинуватили в спробі купити секретні документи та співробітництві з "фашистським режимом" в Україні. 14 жовтня 2015 його засудили "за шпигунство" до 6 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.