RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Загострення на Донбасі: в Україні розповіли, що хочуть російські війська

Загострення на Донбасі пов'язано з бажанням нових командирів російських окупантів, які прибули в зону військового конфлікту по ротації, заробити грошей.

Про це в колонці на "Апострофі" написав блогер Олексій Арестович.

"Швидше за все, на Донбасі відбулася ротація російських військ і російського командування: заїхали хлопці з Далекого Сходу, а вони зазвичай запопадливі. За чотири роки ми зрозуміли, що далекосхідна ротація - це завжди загострення. Будь-яка ротація - це загострення. Але далекосхідна - особливо, тому що багато [етнічних] українців. Ну і ще буряти. А буряти з українцями - вибухова суміш. Тобто приїхали нові командири, їм треба якось заробити грошей, і вони женуть війська вперед. Це психологічне судження", - зазначив він.

За словами Арестовича, серйозних наслідків від виниклого загострення чекати не варто, оскільки для цього немає підстав.

"Я думаю, що це ситуативне загострення. Можливо, спроба захопити якийсь будинок лісника. Серйозних змін бути не повинно, тому що для них немає підстав. Якщо Росія буде готувати якусь велику капость, ми це побачимо за місяць, тому що самі російські громадяни завалять інтернет фотографіями ешелонів з технікою, які підбираються до наших кордонів. Буде видно, що зайшли війська на територію України, про це скаже НАТО і так далі. Для масштабного наступу Росії треба накопичити сили. А росіяни так накопичують сили, що за три місяця це видно навіть домогосподаркам. Поки немає ознак зміни ситуації. Зараз йдуть зіткнення підрозділів в сірій зоні, просто більш інтенсивні, ніж взимку", - пояснює свою позицію експерт.

Детальніше про те, чого чекати від бойовиків найближчим часом читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбас заїхали нові хлопці з Росії: три причини загострення війни.