RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сестра Сенцова розповіла, де їй краще: в Києві чи Москві

Сестра українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, Наталя Каплан, розповіла, де вона відчуває себе безпечніше - у Києві чи Москві.

За її словами, в столиці України вона відчуває себе в безпеці.

"Тут мені набагато комфортніше ніж в Москві", - зазначає Каплан.

У сестри Сенцова є посвідка на проживання, яку необхідно продовжувати щороку. Вона хоче отримати українське громадянство, однак можливостей для цього у неї поки що немає. Каплан - двоюрідна сестра політв'язня, тому вважається, що близьких родичів у неї серед українських громадян немає. Також двох років проживання недостатньо, щоб претендувати на громадянство.

"Як мені сказали: "Немає підстав для отримання українського громадянства". Юрист порекомендував просто вийти заміж, але мені здається, це дещо неправильно... Єдиний варіант – указ президента, який може дати громадянство кому завгодно, але такого указу немає. Я хотіла б, звичайно, отримати хоча би постійну посвідку на проживання, але цього у мене теж немає. Кожен рік міграційна служба – це таке пекло, така біганина по коридорах, прикопуються до кожної коми. Дуже важко тут отримати документи", - скаржиться Каплан.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Наталії Каплан "Апострофу": Він підійшов до критичної межі - сестра Сенцова про голодування брата і те, як вплинути на Путіна.