RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ніколи не буде колишнім: Кравчук назвав умову повернення Криму

Окуповані території України вже не будуть такими, якими були до окупації, тому Україні слід розробити комплексну політику щодо повернення Крима, Донецька і Луганська.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів колишній президент України Леонід Кравчук.

За його словами, повернення Криму до складу України в цілому можливо.

"Колись Росія не могла справитися з Кримом, тому вона передала його нам. Зараз бачу схожі аналогії. За весь час Україна вклала в Крим більше 100 мільярдів доларів. Хоч росіяни і збудували там моста, але Крим вимагає колосальних затрат. Може настати такий час, що Крим знову під тиском міжнародного співтовариства може повернутися в Україну. Це не означає, що це може бути швидко, може бути і довго. Все може бути", - розмірковує Кравчук.

Однак, він не вірить в те, що Крим повернеться як тільки в Україні життя стане краще, ніж там.

"Але в теорію, що якщо в Україні станемо жити краще, ніж живуть у Криму, то Крим повернеться – не вірю. По-перше, я не знаю, коли ми станемо жити краще. По-друге, там 78% росіян. Тому ми маємо дивитися на ситуацію і думати, яку політику застосовувати в Донецьку і Луганську, яка комплексна політика має бути по Криму. Ці регіони вже не будуть такими, як були, і це слід пам’ятати", - підкреслив екс-президент.

Нагадаємо, докладніше про повернення окупованих територій читайте в матеріалі "Апострофа": Крим буде повертати не Трамп: що потрібно робити Україні.