RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, навіщо бойовикам ДНР-ЛНР раптом знадобилися "вироки" Турчинову і Порошенку

Основною метою так званого "українського народного трибуналу" над владою України, який влаштували бойовики терористичних ДНР-ЛНР, є пропаганда.

Таку думку "Апострофу" озвучили опитані експерти.

Так, донецький журналіст Олексій Мацука заявив, що вистава з оголошенням "вироків" Петру Порошенку, Олександру Турчинову та іншим першим особам України, було влаштовано угрупованням ДНР для залучення уваги своїх прихильників. При цьому він додав, що акція бойовиків також спрямована на ескалацію конфлікту на політичному рівні, адже частина людей, які живуть на окупованих територіях, сприймають цю подію всерйоз.

"Це зображення справжньої держави, де нібито є реальні державні органи, суди, міністерства, парламент. Тут виключно пропагандистський ефект, розрахований на внутрішнього споживача, якому розповідають, що "республіка" існує і вона насправді справжня. Також йде пропаганда для російського глядача, мовляв, дивіться, російськомовні друзі в ДНР і ЛНР - зовсім як справжні, а значить - проект не зовсім мертвий", - сказав політолог Кирило Сазонов.

Схожої думки дотримується і заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Це виключно інформаційний привід для терористів, щоб у середовищі, що співчуває, підняти свої рейтинги, свою значущість. Усе це починалося ще задовго до початку війни на сході. Але, на жаль, у той час (та й зараз) Україна як держава дуже мляво реагує на питання інформаційної безпеки, і ми досі програємо в цьому елементі нашим супротивникам", - пояснив він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Бойовики ДНР-ЛНР визнали себе Україною: яку гру затіяли на Донбасі.