RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Фільм за повістю Скрябіна: стала відома дата прем'єри

12 вересня в Києві відбудеться всеукраїнська прем'єра фільму "Місто, в якому не ходять гроші", знятого за мотивами однойменної повісті музиканта Андрія Кузьменка. А 13 вересня фільм вийде в український прокат.

Про це під час прес-конференції розповіла режисер фільму Ганка Третяк, повідомляє Укрінформ.

За жанром фільм є драмою з елементами фантасмагорії і трилера.

Крім столиці, команда має намір представити кінострічку і в інших містах України - Харкові, Полтаві, Львові, Тернополі та Дрогобичі. Після показу в кінотеатрах запланована також його телепрем'єра і зарубіжні презентації в Берліні, Торонто, Нью-Йорку і Мюнхені.

Третяк розповіла, що робота над створенням фільму тривала близько 5,5 років. Зйомки проходили в Києві, Полтаві і Переяславі-Хмельницькому.

Автором саундтрека до фільму виступив сучасний композитор Євген Чистяков. У "Місті, в якому не ходять гроші" не буде жодної пісні Скрябіна - зате за кадром можна буде почути голос Кузьми в якості оповідача.

Фільм знятий за рахунок приватних коштів компанії Gankafilm. Його загальний бюджет складає 3 млн 200 тис грн.

Як повідомляв "Апостроф", навколо фільму "Стус" про українського поета і дисидента Василя Стуса розгорнувся скандал. Зокрема, син Василя Стуса Дмитро заявив, що автори фільму порушили всі попередні домовленості, тому він не має наміру співпрацювати з ними в подальшому.