RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Масові безчинства": Матіос розповів про плани торнадовців

У ході обшуків в камері Лук'янівського СІЗО, в якій містилися колишні бійці спецроти "Торнадо", знайдені записи планів організації "масових безчинств".

Про це в ефірі Радіо НВ повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Крім алкоголю, мобільних телефонів і вибухових речовин, за його словами, в камері екс-торнадовцев були знайдені "бухгалтерія та записи у вигляді планування, організації та управління масовими безчинствами не тільки в зоні знаходження засуджених торнадовців, а й за межами приміщення, тобто в Києві, а також на території України".

Матіос розповів, що в цих планах була розписана роль кожного передбачуваного учасника заворушень, які повинні відбуватися нібито на догоду певним політичним силам.

"Крім цього, бухгалтерський журнал витрат цих засуджених здивував цинізмом: прогулянка по коридору, виклик для втамування нікчемних і нелюдських плотських утіх, і все це було оцифровано і написано, кому було передано", - сказав прокурор.

Подробиці про знайдене під час обшуку Матіос пообіцяв оприлюднити наступного тижня.

Як повідомляв "Апостроф", колишні бійці спецроти "Торнадо" влаштували бунт в Лук'янівському СІЗО, внаслідок чого в ізолятор приїхав спецназ.