RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Що відбувається в районі вибухів під Ічнею: фото, відео і остання інформація

У звязку з вибухами на військовому складі під Ічнею з міста та прилеглих населених пунктів було евакуювано понад 12 тис. 500 осіб, вибухи лунають і досі.

Про це повідомляє ДСНС Чернігівської області.

Також повідомляється, що з центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувальних закладів смт Парафіївка.

Для прийому евакуйованих підготовлено 18 прийомних пунктів у приміщеннях шкіл, будинків культури та інших закладів Ічнянського (10 пунктів), Прилуцького (4 пункти), Бахмацького (2 пункти), Ніжинського (1 пункт) районів та м. Прилуки (1 пункт).

В 11 евакуаційних пунктах розміщено 2 тис. 277 осіб, із них 256 дітей. У пунктах прийому організовано харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога.

Як зазначили в ДНСН, для попередження НП у населених пунктах поблизу складу було відключено від газопостачання місто Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району; тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня; спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації; закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

За словами начальника центру забезпечення діяльності ДСНС України у Чернігівській області Романа Храпатія. Нарсеналі біля міста Ічня Чернігівської області станом на 10 жовтня відбувається горіння та вибухи з інтенсивність 6-8 вибухів на годину.

"Станом на ранок 10 жовтня на території арсеналу боєприпасів військової частини в смт. Дружба Ічнянського району спостерігається горіння з подальшою детонацією, і відбувається 6-8 вибухів на годину", - повідомив він.

На даний час інформації щодо загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило.

Як повідомляв "Апостроф" , в мережі зявилися фото людей, які змушені були тікати зі своїх осель через вибухи на військових складахпід Ічнею на Чернігівщині.

Більш детально про версії НП на складі боєприпасів під Ічнею читайте в матеріалі "Апострофа": Чекали, коли почне вибухати: дві головні версії пожежі на військовому складі під Ічнею.