RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

​В Україну повертається бабине літо: стало відомо, як довго буде тепло

Починаючи з суботи, 27 жовтня, і протягом усього прийдешнього тижня погода буде радувати українців теплом, температура повітря місцями підніметься до 23 градусів тепла.

Із чим пов'язане різке потепління, "Апострофу" розповів начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик.

"Майбутнє потепління пов'язане з перебудовою баричного поля (розподіл атмосферного тиску, - "Апостроф"), змінюється напрямок повітряних мас. Зараз воно північно-західне, зміщується на захід і південний захід, а на півдні завжди тепліше, за рахунок цього і йде потепління", - пояснив синоптик.

За словами Білика, теплі температури затримаються в Україні на тиждень.

"Очікується, що така погода буде триматися весь наступний тиждень. Правда, на заході очікуються невеликі дощі, але температури там будуть досить високі для цієї пори року: до 20 градусів денні температури, а на півдні до 22-23 навіть можуть бути. Попередньо, близько 10 днів, до 5-7 листопада Україна буде залишатися в такому полі підвищеного тиску. У кінці наступного тижня трохи почне холоднішати на сході України: повітря буде йти з районів центральної Росії і нічні температури опустяться до 2-7 градусів тепла, а денні будуть триматися на ур поза 10-15 градусів. На решті ж території буде досить тепла температура повітря в проміжку від 15 до 20 градусів", - розповів Білик.

Синоптик зазначив, що майбутнє потепління - останнє в цьому році. Через півтора тижні температура повітря почне знижуватися.

Більш детально про погоду в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Західне тепло і російський холод: синоптики попередили про зміну погоди.