RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Експерти обговорили в Харкові проблему конфліктів в громадах

В Харкові пройшла 13-я Всеукраїнська конференція з питань самоорганізації населення. Протягом 2 днів експерти громадського сектору та представники органів влади різних рівнів зі всіх регіонів України обговорювали запобігання та розв’язання конфліктів у громадах в процесі реалізації реформ.

Відкрили захід Голова ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Тетяна Кіріллова, директор Програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження» Олексій Орловський, міністр соціальної політики України Андрій Рева та віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Людмила Немикіна.

Аналітики та соціолог Асоціації Олександра Калашнікова, Марія Дзюпин, Олексій Колесников та Вікторія Баласанян презентували дослідження «Конфлікти у громадах: типологія, причини, наслідки». Дослідження розкриває типи конфліктів в об’єднаних територіальних громадах, судові спори щодо об’єднання територіальних громад та картування конфліктів на прикладі 5 громад.

Після презентації дослідження відбулась панельна дискусія, де експерти з різних регіонів України обговорили запобігання та розв’язання конфліктів в громадах. За словами учасників, чи не найцікавішою частиною заходу став майстер-клас «Конфлікти як складова повсякденності: як вижити в умовах постійних конфліктів і справитися з ними та з собою» від Владислави Каневської, віце-президента Національної асоціації медіаторів України.

Другий день конференції розпочався з ділової гри «Опитмізація мережі навчальний закладів у громаді», де учасники спробували себе у різних ролях на слуханнях. Після гри, учасники провели роботу над помилками та закріпили свої навички у вирішенні конфліктних ситуацій.

Захід провела «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».