RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, скільки грошей заплатять резервістам за термінові збори

Резервістам, які проходять військові збори, буде виплачена середня зарплата на підприємстві, де вони працюють, а також вони отримають ряд додаткових виплат.

Про це повідомляється в інформаційній довідці командування Сухопутних військ ЗСУ.

Відзначається, що виплати прив'язано до розмірів мінімального прожиткового мінімуму на місяць для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати встановлених на поточний рік.

Військовозобов'язаним та резервістам за час проходження зборів виплачується:

- добові за кожен день перебування на зборах (але не по 60 грн як всім, а в процентах - від 20% до 50% (від 60 грн) залежно від військового звання);

- середній заробіток на підприємствах (організаціях), в яких працюють призвані на збори громадяни, з наступним відшкодуванням цих витрат Міністерством оборони;

- військовозобов'язаним та резервістам, які не працюють, військовими частинами виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму (одна тисяча сімсот шістьдесят дві грн в 2018 р).

Резервістам крім того виплачуються:

- грошові виплати в розмірі від 1,5 до 2 прожиткових мінімумів (1762 грн) в залежності від військового звання;

- одноразове грошове заохочення за підсумками служби в резерві в минулому році (від 1600 до 3100 грн).

З нарахованих сум утримуються ставки податку на доходи фізичних осіб (у розмірі 18%) і військового збору (в розмірі 1,5%).

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з 3 грудня в Україні почався цикл масштабних заходів c резервістами і військовозобов'язаними.