На вирішальний собор по Томосу не пустять пресу: озвучена причина

Об'єднавчий собор українських православних церков пройде в закритому для преси форматі.

Про це в Facebook повідомила громадська організація "Томос 2018", яка публікує актуальну інформацію про процес надання автокефалії православної церкви в Україні.

"За підсумками роботи підготовчого оргкомітету було визначено формат проведення Собору як закритий", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що представників ЗМІ не допускатимуть на територію заповідника Софія Київська та Софійського Собору. На початку заходу відбудеться трансляція спільної молитви ієрархів і вітального слова.

"Для представників медіа буде облаштована спеціальна локація - подіум для висвітлення подій навколо Обєднавчого Собору. Жодних обмежень для роботи журналістів на суспільному заході немає. Для виконання своїх обовязків представники ЗМІ потребують мати при собі посвідчення та пройти рамки безпеки", - додали в організації.

Також підкреслюється, що робота дронів в районі проведення Собору через заходи безпеки буде неможливою.

Нагадаємо, об'єднавчий Собор щодо автокефалії української церкви пройде 15 грудня. Вселенський патріарх Варфоломій особисто передасть Томос про автокефалію Української православної церкви обраному предстоятелю церкви 6 січня 2019 року.