RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Землю накриє перше за рік затемнення: що не можна робити

Напередодні Різдва, 6 січня, відбудеться перше в 2019 року сонячне затемнення.

Про це повідомляє "Сьогодні".

Як зазначається, затемнення почнеться в 5:28 за київським часом. Відбудеться не повне затемнення, а лише часткове.

Сонячне затемнення 6 січня зможуть спостерігати жителі північно-східної Азії, південного заходу Аляски, Далекого Сходу Росії і сходу Монголії. Українці, як і більшість жителів Землі, це сонячне затемнення зможуть дивитися онлайн.

На думку багатьох фахівців, космічні ритми мають вплив на людський організм, тому в період сонячних затемнень рекомендується дотримуватися певних правил.

Зокрема, в період затемнень людям властиві імпульсивні і непродумані вчинки, на перший план виходять конфліктні ситуації і минулі протистояння. А тому важливо не піддаватися емоційним сплескам, щоб уникнути негативного впливу затемнення на життя в подальшому.

Також варто утриматися від прийняття особливо важливих рішень, наприклад не рекомендується в період затемнень вступати в шлюб або розлучатися.

Слід намагатися бути стриманими, не скандалити і не з'ясовувати стосунків з оточуючими. Складайте плани на найближче майбутнє, але поки не поспішайте з їх реалізацією. Стримуйте бажання критикувати і пред'являти претензії людям.

Рекомендується також відмовитися від важких фізичних навантажень, віддайте перевагу відпочинку і розслабленню. Проявляйте обережність в транспорті, за кермом, на дорогах, не варто в цей період здійснювати поїздки і подорожувати.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", влітку 2018 року очевидці по всьому світу показали видовищні фото місячного затемнення.