RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Переможець Євробачення від України зробила жорстку заяву на адресу організатора Нацвідбору

Переможниця конкурсу "Євробачення" від України в 2004 році Руслана Лижичко розкритикувала рішення Національної суспільної телекомпанії України про відмову від участі країни в конкурсі цього року.

Про це йдеться в заяві Руслани, яка є в розпорядженні "Апострофа".

"Якщо поширена інформація про те, що в цьому році Україна відмовляється від участі в пісенному конкурсі "Євробачення", є остаточною, то для мене це однозначно дуже болюча новина", - заявила вона.

Співачка зазначила, що в 2004 році Україна також була на грані відмови від участі в конкурсі. Тому Руслана прийняла рішення представляти країну на "Євробаченні".

"У 2004 році проходив закритий національний відбір, і двоє з трьох претендентів відмовилися від пропозиції Національної телекомпанії взяти участь в "Євробаченні". Я відразу без зайвих роздумів прийняла цю пропозицію. Важко знайти пояснення відмови від участі в заході такого рівня. Для виконавця такі фактори мабуть можна знайти. Для організатора їх просто немає, крім відвертого форс-мажору", - висловилась Руслана.

Крім цього, співачку дуже обурила ситуація зі скандалом навколо пісенного конкурсу і відмови участі в ньому.

"Що ми цим хочемо сказати або довести? Який меседж ми цим несемо світу? Що у нас немає, що винести на світовий рівень? Але це неправда! У нас безліч талановитих артистів, молодих, невідкритих або відомих тільки в Україні імен, які точно гідні представляти країну на "Євробаченні"", - заявила Руслана.

Співачка наголосила, що особисто їй таке рішення не подобається і вона категорично проти відмови від участі.

"Я впевнена, що якщо Україна, а точніше відповідальні за це рішення, захочуть знайти рішення, воно буде знайдене. Відмова - це прогрес назад. А нам треба йти тільки вперед. Всі ці роки Україна на міжнародній арені заявляла, що ми молода і прогресивна країна. Ми не можемо відмовлятися від Євробачення. Треба шукати рішення і давати дорогу молодим талантам України", - пояснила переможниця "Євробачення-2004".

Також вона запропонувала варіанти, які можуть виправити ситуацію.

"Я вважаю, що слід розробити нову, хай антикризову, процедуру ще одного відбору, дати нові, нехай повторні (але не потворні) можливості для другого шансу. Знайти ресурси, час, інші можливості для повторного відбору, або виробити альтернативну процедуру, але представити гідно Україну на конкурсі - для мене це питання навіть не конкурсу, а обличчя країни", - поділилася Руслана Лижичко.

Нагадаємо, раніше від участі в Євробаченні від України відмовилася переможниця Нацвідбору MARUV. Слідом за нею аналогічні рішення прийняли групи Freedom-jazz, KAZKA і Brunettes Shoot Blondes.

Після цього було принято рішення про неучасть України в конкурсі.

Цього року головне музичне змагання Європи відбудеться в Тель-Авіві (Ізраїль).

Захід буде проходити в комплексі EXPO Tel Aviv. Півфінали шоу відбудуться 14 і 16 травня, а фінал, в ході якого визначиться переможець, прогримить 18 травня.