RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Журналісти розповіли про вдову добровольця АТО, яка виховує 9 дітей: опубліковано фото

У Львівській області помер ветеран АТО Володимир Швайка, у нього залишилися дружина і 9 дітей.

Про це повідомляє видання Gazeta.ua.

61-річний Володимир з позивним "Дід Вова" був добровольцем 8-го батальйону УДА "Аратта". Він служив в Юр'ївці, під Маріуполем. Додому до Львівської області повернувся у вересні 2018 року через другий інфаркт. Однак помер після третього - 11 грудень 2019 року. У чоловіка залишилися 41-річна дружина та 9 дочок.

"Володимир, мій другий чоловік. Познайомилася з ним коли мені було 25. Обидва були розведені, мали дітей від попередніх шлюбів. Але це не завадило нам прожити разом 15 років і народити 7 дочок. Але Володя ніколи не робив різниці. Всіх вважав рідними" , - розповіла дружина бійця Марія Ракус.

Зараз жінка самостійно виховує 23-річну Христину, 21-річну Іванку, 14-річну Настю, 12-річну Мар'яну, 9-річну Уляну, 8-річну Марту, 6-річну Софію, 4-річну Божену і чотиримісячну Ангеліну.

"Останні 7 років, ми жили в селі Куровичі, в 30 кілометрах від Львова. Сільрада виділила нам кімнату на 22 метри. Була в жахливому стані. З обдертими стінами, вікнами, заклеєними клейонкою. Ми самостійно зробили ремонт, підвели газ і електрику, викопали свердловину. Володя був майстром на всі руки. був електриком і будівельником, працював з деревом", - додала жінка.

За її словами, дві старші дочки живуть окремо. Христина одружена, має сина, а Іванна вчиться в Кременці на Тернопільщині, буде педагогом. Обидві дівчинки приїжджають на свята.

"Старшенькі допомагають мені з домашніми обов'язками. Готують є, прибирають, молодших доглядають. На обід варю майже чотири літрів борщу, кілограм макаронів, а ще салат треба. На зиму роблю закрутки з огірків, помідорів, салатів, компотів. Близько 300 банок виходить. Дівчата збирають, приносять, а я закриваю. Тримаю і господиню, качок і курей", - розповіла Марія.

Як повідомляв "Апостроф", 29 січня, у Львові помер ветеран АТО Дмитро Власов.