RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Facebook заблокували сторінку Рабиновича за анекдот 5-річної давності

Адміністрація соціальної мережі Facebook на сім днів заблокувала особисту і офіційну сторінку народного депутата України та голови політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича.

Про це повідомляє журналіст Володимир Кацман на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, причиною блокування акаунтів стало розміщення в мережі анекдоту, який Рабінович перепостив ще в 2013 році.

"Протягом 6 років цей перепост ніяк і нікого не хвилював, а ось напередодні дня виборів - раптом став зовсім необґрунтованої причиною блокування. Зрозуміло всім, що це політтехнології. Зрозуміло всім, що це - відчайдушна спроба влади закрити рот опозиції - саме в той "день тиші", який ніяк не впливає на хижацьке бажання влади предержищих залишитися біля годівниці, грабувати і обдурювати людей. Почути або прочитати правду для такої влади - як червона ганчірка для бика на кориді", - написав Кацман.

Як повідомляв "Апостроф", адміністрація Facebook видалила 512 груп, сторінок і акаунтів, які брали участь в скоординованій недостовірний поведінці на Facebook і Instagram.

Також раніше соціальна мережа Facebook видалила більше 270 сторінок, пов'язаних з "Агентством інтернет-досліджень", також відомому як "фабрика тролів".