RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Microsoft оновили свою легендарну програму і показали нові функції

Компанія Microsoft заявила, що графічний додаток Paint як і раніше буде в Windows: його оновили і додали нові функції

Про це повідомляється в блозі компанії.

Paint зберіг традиційний дизайн, але тепер в ньому можна малювати без використання мишки, тачпада або сенсорного дисплея.

У новій версії Paint малювання відбувається безпосередньо на клавіатурі - переміщати курсор можна кнопками-стрілками, а для проведення лінії потрібно утримувати "Пропуск". Також є можливість переміщення робочого вікна програми - для цього використовуються стрілки і натиснута кнопка Ctrl.

Вперше про намір Microsoft виключити Paint зі складу стандартних програм Windows 10 стало відомо 24 липня 2017 г. Компанія планувала видалити редактор вже в найближчому на той момент глобальному оновленні ОС, мотивуючи своє бажання тим, що додаток сильно застарів і знайшов велику кількість більш функціональних конкурентів, але зіткнулася з хвилею обурення з боку користувачів. Вже на наступний день 25 липня 2017 року вона змінила своє рішення на користь видалення Paint зі складу Windows 10, але зі збереженням його в магазині Windows Store. Це дозволило б користувачам в будь-який потрібний момент скачати Paint на свій ПК або ноутбук на повністю безкоштовній основі.

Після виходу оновлення Windows 10 Fall Creators восени 2017 стало ясно, що Microsoft виконала свою обіцянку лише на третину: Paint з ОС вона не видалила, в MS Store він теж не був перенесений, але зате в сам редактор була додана кнопка Product Alert, яка нагадує про швидкий "переїзд" редактора в онлайн-магазин. Проте, свій план Microsoft так і не реалізувала: в лютому 2019 р вийшла тестова збірка весняних оновлень Windows 10, що як і раніше містить Paint, але на цей раз вже без кнопки з попередженням. Наступним після цього кроком і стало додавання функції малювання з клавіатури.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", компанія Microsoft готує до випуску нову операційну систему Lite OS, яка за задумом творців повинна замінити найпопулярнішу на даний момент ОС - Windows 10.