RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Смертельна повінь на Закарпатті: фото і відео, зняті з землі і повітря

На Закарпатті через сильні зливи затопило величезну територію.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Закарпатській області.

Так, станом станом на 06:00 24 травня на території регіону залишаються підтопленими 241 домогосподарство, з яких 23 - житлові будинки, 2005 гектарів сільгоспугідь і пасовищ. Також водна стихія пошкодила 15 мостових переходів, зруйнувала 2 мости і 930 берегоукріплень.

У службі ДСНС відзначають, що проїзд підтопленими ділянками доріг відновлено. Проводилось відкачування води з приватних домогосподарств та внутрішнього стоку загальним обсягом 11920 куб. м.

За даними ресурсу Mukachevo.net, в Мукачево повноводна річка Латориця вийшла з берегів і наближається до житлових будинків. А в селі Великі Ком'яти річка Божава затопила гектари сільськогосподарських угідь і сотні теплиць. Велика вода знищила майже весь урожай. Прогнозують мільйонні збитки.

В ресурсі PMG.ua повідомили про трагічну загибель школяра через повінь. 11-річний хлопчик потонув у селищі Воловець Закарпатської області. Його знесло течією річки, рівень води в якій за останні дні піднявся приблизно на 1,5 м.

За словами працівників школи, під час перерви двоє п'ятикласників вирішили пограти в річці Віче. Вийшовши на берег, хлопчик раптово втратив рівновагу і впав у воду, вдарившись головою. Його друг відразу кинувся на допомогу, але через сильну течію дитину відразу знесло.

Повідомляється, що займалися пошуками тіла школяра співробітники ДСНС. Вони розставили загороджувальні сітки до Мукачево. Приблизно о 19:00 загиблого хлопчика виявили в районі села Яблунів (близько 3 км від Воловця). Однак в ДСНС України в Закарпатській області офіційну інформацію не оприлюднювали.

Як повідомляв "Апостроф", внаслідок інтенсивних опадів рівень води в річках Закарпатської області Тиса та Боржава піднявся до загрозливих позначок.