RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як Україні зломити пропаганду Кремля: американський історик дав несподівану пораду

Україні слід створити російськомовні ЗМІ, які будуть вести мовлення на Росію, щоб нівелювати ефект кремлівської пропаганди на населення РФ та окупованих територій України.

Про це заявив американський історик та дослідник Тімоті Снайдер в коментарі "Громадське".

"Ви повинні створити російськомовні ЗМІ для Росії. І лише потім для Донбасу. І спробувати залучити людей, які допоможуть вам заплатити за це. Гадаю, ви повинні бути набагато амбітнішими, а не просто руйнувати силу російськомовних ЗМІ в Україні… Ви повинні створити хорошу телевізійну журналістику для Російської Федерації, а вже потім для Криму чи Донбасу", - заявив він.

За його думкою, Україна зможе створити більш ефективний майданчик протидії російській пропаганді, ніж американські чи європейські проекти, оскільки українці в цілому краще розуміють російську проблематику.

"Якби ви могли зробити щось подібне, чому люди справді довіряли би... це може реально допомогти населенню Росії. Ви маєте більше переваг, аніж "Радіо Свобода", яке належить американцям, адже ви краще розумієте вашу частину світу, ніж ми", - зазначив дослідник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше британський журналіст висловив думку, що для того, щоб Україна могла ефективно протистояти агресії Росії, їй необхідно залатати всі існуючі прогалини у всіх сферах державного устрою.