RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Обіцяли вбити: силовики Путіна, які втекли в Україну, зробили гучну заяву

Співробітники силових структур РФ Микита Моргунов і Семен Фіщук розповіли про причини своєї втечі в Україну.

Про це повідомляє ресурс atn.ua.

Чоловіки поділилися, що їх історія почалася з того, як вони з напарником затримали двох підозрілих чоловіків біля однієї з аптек російського міста. Один із затриманих виявився активістом громадської організації, яка нібито веде антинаркотичний рух в Росії. Раніше судимий чоловік, за словами Моргунова, був затриманий на закладці і при затриманні чинив непокору поліцейським.

"У відділі поліції Карапетян почав погрожувати нам, те, що він член громадської організації - ця організація займається, ну, по суті, вимаганням грошових коштів з аптек, запропонував нам його відпустити або у нас будуть проблеми, ну ми, природно, йому не повірили, ну якщо б навіть і повірили, нічого б не змінилося", - розповів Моргунов.

Він додав, що неприємності вони отримали - затриманий написав заяву про нібито його побиття поліцейськими. Російські ЗМІ підхопили новину і почали, за словами чоловіків, поливати їх брудом, і навіть не дивлячись на те, що Слідчий комітет в ході перевірки і допиту свідків з'ясував, що затриманий дійсно чинив опір - тиск на поліцейських почався вже на рівні влади.

"Дмитро Носов (російський політик - ред.) звернувся безпосередньо до Міністра МВС Колокольцева, підніс йому в вигідному світлі, після чого, скажімо так, нам пояснили, ну наше керівництво нам пояснило, що у нас великі проблеми. Було порушено одну фактово-кримінальну справа після чого нам пояснили, що ви будете по ній допитані і заарештовані, тобто відразу перейдете в розряд підозрюваних", - підкреслив силовик.

Відзначають, що після перетину українського кордону і звернення про політичний притулок в Росії було порушено ще кілька кримінальних справ проти Моргунова і Фіщука, крім того, в інтернеті почалося жорстке цькування і навіть погрози фізичної розправи над сім'ями поліцейських, які залишилися на території Росії.

"Загрози надходять всюди в засобах масової інформації, в інтернеті, на особистій сторінці, постійно обіцяють вбити нас або викрасти і повернути в Росію, і що ми відповімо за те, що ми виступили на телебаченні, там звернулися до журналістів. За нашу позицію до політичного керівництва країни нинішнього", - поділився Фіщук.

За словами чоловіків, вони мають достатньо доказів, щоб довести свою невинність і повернути чесне ім'я.

"Тобто, те, що йдеться там, російськими ЗМІ, припустимо, постійно, що Україна - це небезпечно. В Україні вас уб'ють, спалять, пограбують. Або там ще щось станеться, нічого подібного з нами не сталося. Ось ми стоїмо тут, прекрасно виглядаємо. Відмінно все, у нас гарний настрій, все прекрасно, тут нормальні люди, тут нормальна країна, тут можна жити. І ось ту брехню, яка ллється на російських ЗМІ - ну ми, коротше, були приголомшені", - сказав Фіщук.

Зараз же колишні російські поліцейські, надавши сотні документів, за їхніми словами, підтверджують правомірність їх дій, чекають позитивного рішення від Державної міграційної служби про офіційне надання політичного притулку і допомоги від української держави. Щоб в найкоротші терміни перевезти свої родини в Україну, адже в Росії, на думку чоловіків, їм загрожує небезпека.

Як повідомляв "Апостроф", з Росії депортують українську журналістку Олену Бойко, яка виступала на підтримку сепаратистів.