RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як зараз виглядає затонулий "Титанік": фото і відео з дна океану

В Атлантичному океані працює нова експедиція, яка досліджує затонулий "Титанік", який знаходиться на глибині майже 4 кілометрів.

Про це повідомляється в матеріалі BBC.

Дослідники зазначають, що стан корабля під впливом води швидко погіршується. За їх словами, було здійснено вже п'ять занурень з фото- і відеозйомкою.

У найгіршому стані на даний момент правий борт біля службових приміщень корабля.

"Ванна капітана є улюбленим зображенням серед ентузіастів "Титаніка" - і цього вже немає ... Вся палуба з того боку руйнується, забираючи з собою службові приміщення ... "Титанік" повертається до природи", - зазначив історик Паркс Стівенсон.

Він вважає, що скошений дах вітальні в носовій частині, ймовірно, буде наступною частиною, яка буде загублена, приховавши за собою вид на внутрішню частину корабля.

Основними причинами руйнувань дослідники називають океанські течії і сольову корозію.

"На затонулому кораблі є мікроби, які поглинають залізо, створюючи "рустикальні" структури, які є набагато слабшою формою металу", - додала науковець експедиції Клер Фіцсіммонс з Університету Ньюкасла.

У той же час Роберт Блайт з Національного морського музею в Грінвічі зазначив, що борт "Титаніка" залишився єдиним свідком аварії.

"Сам затонулий корабель - єдиний свідок, який у нас зараз є ... Всі ті, що вижили, вже померли, а затонулому кораблю ще є, що сказати", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережах з'явилася вирізана кінцівка художнього фільму "Титанік" Джеймса Кемерона.