RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Обмін полоненими з Росією: з'явилася важлива заява про кількість і терміни

У вівторок, 27 серпня, Москва і Київ відновлять підготовку до обміну ув'язненими.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна".

"Я очікую обміну на цьому тижні. Точної дати поки сказати не можу. Справа в тому, що в Україні з 24 серпня вихідні. З вівторка відновиться активна робота, і почнуться зрушення. Так чи інакше, незабаром все має статися", - розповів Валентин Рибін, адвокат ув'язнених громадян РФ Максима Одінцова, Олександра Баранова та Євгена Мефьодова.

Відзначають, що зараз сторони також вирішують проблему зняття всіх звинувачень з осіб, звільнених для обміну. За словами Рибіна, у тих, хто буде в підсумку відправлений на батьківщину, не повинно повторно виникнути проблем з законом через колишні звинувачення.

"Ми займаємося питанням процесуального очищення тих, хто буде проходити через обмін. Це повинно відбутися. З вівторка процедуру підготовки людей до обміну буде продовжено", - заявив адвокат росіян.

При цьому остаточного рішення, скільки людей буде в списках по обидва боки, поки немає. Нагадаємо, раніше говорилося про формулу обміну 33 на 33.

Рибін, зі свого боку, пояснив, що оголошені цифри не можна називати остаточними.

"Це можлива формула. Склад обговорюється в процесі щоденної роботи. Може бути більше, а може і менше", - підкреслив правозахисник.

У секретаріаті уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової на дзвінки і запити журналістів не відповіли.

В апараті російського омбудсмена Тетяни Москалькової заявили, що утримаються від коментарів до настання повної ясності з поверненням ув'язнених.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський сподівається, що перші результати з питання обміну ув'язнених осіб між Україною та Росією будуть вже в найближчі дні.