RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Супрун пояснила, чому в Україні жінки живуть довше за чоловіків

Україна є одним з лідерів за показниками різниці терміну життя чоловіків та жінок.

Про це повідомляє колишній в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що жінки набагато частіше доживають свій вік на самоті - тривалість життя чоловіків менша, ніж жінок, майже у всіх країнах.

Чоловіки в Україні живуть на 10 років менше, ніж жінки, і тому середня тривалість життя в Україні лише 72 роки. Випереджає нашу країну в цьому рейтингу лише Росія, Білорусь, Литва, Латвія і Сирія. В ЄС різниця становить лише 5,4 року, а середня тривалість життя там - 81 рік.

За словами Супрун, причина не в охороні здоров'я, адже тоді б не було гендерних відмінностей. Найчастіше вбивають чоловіків серцево-судинні хвороби. Причина цього в сукупності факторів, які можна узагальнити способом життя. Вбивають чоловіків насамперед алкоголь, куріння, харчування і досить поширене зневажливе ставлення до свого здоров'я. Останнє є чи не найнебезпечнішою тенденцією.

У віці 50 років хоч одну хронічну хворобу мають 37% чоловіків і 47% жінок. Але жінки рідше помирають від цього передчасно. Вони частіше користуються медичними послугами, ретельно дотримуються рекомендацій медиків і стежать за своїм раціоном. Те ж саме стосується регулярного вживання алкоголю в надмірних кількостях, а також дотримання базових правил безпеки.

Можливо, обережність деякі помилково сприймають антонімом мужності. Але смертей від нещасного випадку, інфекційних хвороб, захворювань дихальної і сечостатевої систем і шкіри може бути менше, якщо чоловіки будуть користуватися ременями безпеки в машині, а не ставитимуть заглушки, будуть робити щеплення і регулярно відвідувати лікаря.

Як повідомляв "Апостроф", дослідники з Каліфорнійського університету (США) вважають, що ризик передчасної смерті можна знизити, якщо щодня випивати по два келихи вина.