RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Землю на кілька днів накриє сильна магнітна буря: поради від медиків

Наприкінці листопада Україну накриє сильна магнітна буря. Протягом п'яти днів метеочутливі люди відчуватимуть головний біль, підвищений тиск та слабкість.

Про це свідчать дані лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Сильна магнітна буря рівня G1 накриє Землю 21 числа і триватиме до 22 листопада. 23 і 24 листопада магнітосфера залишиться збудженою, після чого активність сонця почне спадати.

Протягом п'яти днів метеочутливі люди нездужатимуть. Щоб поліпшити свій стан, медики радять дотримуватися режиму сну, відмовитися від алкогольних напоїв, не переїдати, а також більше часу проводити на свіжому повітрі.

Крім того, за кілька днів до початку магнітних бур, фахівці радять виключити з раціону солодке і смажене, тому, що така їжа може згущувати кров і знижувати стресостійкість.

Водночас, для зміцнення серця і судин рекомендуються продукти, багаті магнієм, такі як сухофрукти або печена картопля і калієм, якого багато у морській рибі.

Як повідомляв "Апостроф", у листопаді в Україні очікуються морози і сніг, про що повідомив народний синоптик Леонід Горбань.