RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Чекати залишилося мало: вчені попередили про всесвітній потоп, який торкнеться мільйонів людей

Приблизно мільярду людей, які живуть в районах, що знаходяться не більше ніж на 10 метрів вище рівня моря, доведеться покинути свої будинки через загрозу всесвітнього потопу.

Про це повідомляється в матеріалі журналу Nature.

Автори матеріалу зазначають, що рівень Світового океану протягом найближчих 80 років повинен піднятися мінімум на 50 см. Це станеться навіть у разі припинення викидів парникових газів. При найгіршому сценарії рівень моря підніметься на два метри, і це призведе до затоплення територій, де живуть мільйони людей.

Згідно з дослідженням, до 2050 року ряд районів на планеті будуть не рідше разу на рік схильні до серйозних повеней, а 2100 території, де живуть 200 млн чоловік, залишаться непридатними для проживання. Активісти закликають владу Китаю, Бангладеш, Індії, В'єтнаму, Індонезії, Таїланду, Філіппін і Японії вжити заходів для запобігання гуманітарних катастроф.

"На вразливих територіях живе куди більше людей, ніж ми думали", - заявив глава організації Climate Central Бенджамін Страусс.

Також він зазначив, що Маршаллові острови, Мальдіви та інші острівні держави можуть опинитися під водою в найближчі десятиліття.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили, що внаслідок глобального потепління і підвищення рівня Світового океану відбудеться ряд еволюційних змін у живих організмів.