RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українці зможуть спостерігати рідкісне космічне явище: коли дивитися і чим це загрожує

У понеділок, 11 листопада, жителі Землі зможуть спостерігати проходження Меркурія по диску Сонця.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання CNN.

Так, очікується, що в цей день Земля, Меркурій і Сонце вишикуються в одну лінію, і на Землі можна буде спостерігати, як найближча до зірки планета проходить на її тлі. Щоб подолати Сонце від краю до краю, Меркурію знадобиться близько 5 земних годин.

Дослідники вказують, що таке проходження відбувається близько 13 разів за 100 років і наступне очікується лише у 2032 році.

За київським часом це космічне явище розпочнеться 11 листопада о 14:35. Експерти рекомендують використовувати для спостереження бінокль із захисним світлофільтром або спеціальний телескоп. Також транслювати онлайн подію буде російське астрономічне співтовариство БФУ ім. І. Канта у себе в Youtube.

Відомий астропсихолог Валентина Віттрок в коментарі "Фактам" розповіла про ефект космічного явища і дала кілька порад.

"Маленька планета проходитиме точно між Землею і Сонцем, Меркурій буде видно як рухливу чорну точка ... Будь який рішучий крок, зроблений нами в такий час, виявиться доленосним. Якщо ви вирішите розлучитися або звільнитися з остогидлої роботи, то вже не зможете відіграти рішення назад. Ретроградний рух Меркурія також може спричинити проблеми і накладки в інформаційній сфері. Люди будуть наштовхуватися на нерозуміння: начебто, все сказали правильно, а співрозмовник зрозумів вас перекручено і образився ... Не можна підписувати важливі договори, укладати серйозні угоди і здійснювати великі покупки, та й взагалі варто дотримуватися максимальної обережності", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше астрономи виявили аномалію з сильним викривленням простору, яка може змінити уявлення про форму Всесвіту.