RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні стартує пробний перепис населення: як він буде проходити

У неділю, 1 грудня, в частині Оболонського району Києва і в Пісківській Об'єднаній територіальній громаді Бородянського району Київської області розпочався пробний перепис населення, яка є підготовчим етапом до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.

Про це повідомили в прес-центрі Державної служби статистики України.

За інформацією Держстату, опитування онлайн уже стартувало в ніч на 1 грудня і триватиме 10 днів. В цей час жителі згаданих районів, у яких є електронний підпис, зможуть самостійно заповнити відповідну анкету (переписний лист) на спеціальному порталі в мережі Інтернет.

З 14 по 23 грудня відбудеться другий етап перепису, під час якого можна буде відповісти на питання переписувачів, які відвідають помешкання, заповнивши анкету на планшеті. В цей же час громадяни можуть самі прийти в переписний відділ або інструкторську діляницю і дати відповіді тимчасовому переписному персоналу.

24-26 грудня відбудеться контрольний обхід окремих домогосподарств.

Під час пробного перепису в кожному домогосподарстві запишуть всіх громадян, які за станом на 00:00 годин 1 грудня 2019 року проживали в ньому, включаючи тих, що тимчасово проживають, і тимчасово відсутніх.

Як уточнили в Держстаті, пробний перепис не ставить завданням визначити кількість населення, його метою є лише апробація програми, переписного інструментарію, визначення методів і основних організаційних заходів, оптимальних дат, тривалості проведення перепису, і відпрацювання взаємодії органів статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Як повідомляв "Апостроф", на запланований в грудні 2020 року всеукраїнський перепис населення витратять 3,4 мільярда гривень. Українцям поставлять близько 10 питань.