RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Житомирі шахрайки виманили у пенсіонерки величезну суму: в поліції описали схему

У Житомирі шахраї під виглядом соціальних працівників обдурили 86-річну пенсіонерку на кілька сотень тисяч гривень.

Про це повідомили в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Житомирській області.

У середу, 11 грудня, потерпіла впустила в свою квартиру двох незнайомих жінок, які назвалися представниками соціальної служби.

"Жінки повідомили пенсіонерці про термінову необхідність обміну грошових купюр, в тому числі іноземної валюти, які нібито повинні незабаром вийти з обігу. Пенсіонерка передала шахрайкам всі наявні заощадження в доларах і гривнях. Незнайомки, "обмінявши" гроші на пакети нібито з купюрами нових зразків, покинули приміщення", - йдеться в повідомленні.

Пізніше, коли пенсіонерка розповіла про цей випадок синові, він замість справжніх грошей виявив залишені між сувенірними доларами і гривнями аркуші паперу.

Сім'я пенсіонерки висловила прохання не розголошувати точну суму втрачених грошей, проте вказали, що її розмір досягає декількох сотень тисяч гривень.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство у великих розмірах) ККУ. Проводяться заходи щодо встановлення осіб зловмисниць. У поліції додали, що в силу вікових особливостей пенсіонерка не змогла запам'ятати і описати жінок, які її обдурили.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві група шахраїв нажилася на чужій біді: вони виманили гроші у літньої жінки, яка позичила необхідну суму на лікування свого чоловіка.