RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Все можна зробити онлайн! Українським автомобілістам розказали про важливе нововведення

Відтепер українські автомобілісти зможуть скористатися новую послугою: в он-лайн режимі можна буде зареєструвати особу, яка керує машиною, замість офіційного власника.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

У зв'язку з тим, що на дорогах стали активно використовуватися прилади фото-і відеофіксації для попередження небезпечних ситуації та розкриття злочинів, правоохоронцям тепер необхідно чітко знати, хто був за кермом авто - власник чи третя особа. Адже саме водій, який у час скоєння злочину перебував за кермом, відповідатиме за це.

Відтепер в Електронному кабінеті водія та на Урядовому порталі у розділі "Електронні послуги" можна скористатися послугою "Керування належним користувачем". Вона дозволя власникам авто призначити особу, яка на законних підставах користується їх машиною.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, із січня по жовтень 2019 року в результаті ДТП на дорогах країни загинуло 2716 осіб. Такі дані наводить патрульна поліція України. Тобто, в середньому, щодоби 9 українців гинуть у результаті нещасних випадків на дорозі.