RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Катастрофа літака МАУ: загиблу українку запідозрили в таємному постачанні зброї

Пасажирка літака МАУ, який був збитий ракетою в Ірані, Олена Малахова була директором української компанії "Скайавіатранс", яку запідозрили в незаконних постачаннях зброї.

Про це пише CNN з посиланням на звіт ООН про таємне постачання зброї до Лівії.

У грудневому звіті ООН експерти досліджували атаку на вантажний літак компанії "Скайавіатранс" Іл-76ТД, який було знищено в Лівії під час обстрілу в серпні 2019 року.

Експерти прийшли до висновку, що занадто мале корисне навантаження такого літака і незрозумілі дані в документації можуть свідчити про те, що на ньому перевозили секретне військове устаткування великого розміру, але малої маси. Як приклад, називалися фюзеляжі або крила безпілотників.

Колишній менеджер "Скайавіатранс" з наземного обслуговування Максим Приходько зазначив, що компанія має право на перевезення небезпечних вантажів, однак відмовився коментувати звіт ООН.

За даними МЗС України, цей літак перевозив гуманітарний вантаж.

У той же час лівійський генерал Халіфа Хафтар заявляв, що збитий літак доставляв військову техніку для Уряду національної згоди, який підтримує ООН.

За даними Flightradar, Іл-76ТД в період з травня по серпень 2019 року здійснив понад 30 перельотів між Україною, Туреччиною і Лівією. Раніше він літав між ОАЕ і Єменом, де також йдуть бойові дії.

Як повідомляв "Апостроф", в Ірані посадили у в'язницю чоловіка, з вини якого був збитий літак авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" 8 січня поблизу Тегерана.