RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суд прийняв нове рішення по затриманому "організатору" банди, яка вбила Гандзюк

Апеляційний суд Києва до 4 березня залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, якого раніше Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави.

Про це повідомляє hromadske.

"Підозра необґрунтована. Обшуки у Павловського проходили з порушеннями, а зброю, яку знайшли у нього вдома, йому підкинули. Якщо коротко — він (Павловський, - "Апостроф") сказав, що бачився з Мангером (Владислав Мангер, підозрюваний у організації нападу на активістку Катерину Гандзюк, - "Апостроф") один раз зовсім по інших питаннях, потім він телефонував йому, але він не взяв слухавку", - сказав адвокат підозрюваного Володимир Сергет.

Ігоря Павловського затримали 10 листопада 2018 року та оголосили підозру в організації нападу на Катерину Гандзюк. 21 січня Печерський районний суд Києва взяв Павловського під варту на два місяці без можливості внесення застави. Його звинувачують також у створенні злочинної організації та незаконному зберігання вогнепальної зброї.

Нагадаємо, напад на активістку Катерину Гандзюк відбувся вранці 31 липня 2018 року в Херсоні. Її облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку. Як сказала пізніше сама дівчина, на неї вилили літр кислоти. Опіки - більше 30% тіла, уражені були око, обличчя, голова, спина і рука. Її доправили в Київський опіковий центр, дали державну охорону. За два місяці Гандзюк перенесла 11 операцій. Але, незважаючи на всі спроби вижити, дівчині це не вдалося. 4 листопада 2018 роки вона померла в лікарні.

Як писав "Апостроф" раніше, у січні 2020 року Окружний суд Бургаса (Болгарія) заарештував українця Олексія Левіна, підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.