RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Помер один з головних вчених 20 століття: фото і біографія

У п'ятницю, 28 лютого, помер американський фізик-теоретик англійського походження і один з творців квантової електродинаміки Фрімен Джон Дайсон.

Про це повідомляє National Geographic.

96-річний Фрімен Дайсон вважається теоретиком, який об'єднав світ атома і електрона, критиком випробувань ядерної зброї, розробником космічних цивілізацій і противником зміни клімату. Він був членом Лондонського королівського товариства і Національної академії наук США.

Дайсон вважається автором безлічі робіт з квантової електродинаміки, математичної фізики, квантової теорії поля, астрофізики і фізики низьких енергій. Поряд з кількома іншими вченими він по праву вважається одним із творців сучасної квантової електродинаміки.

Колеги Дайсона описували його як скромну і сором'язливу людину, який завжди був радий попрацювати з іншими над їхніми ідеями. Один з його колег розповів: "Його секрет полягав у тому, що він просто говорив" Так "всьому в житті, до самого кінця".

Сам Дайсон незабаром після свого 90-го дня народження розповідав в інтерв'ю: "Я не людина великих питань. Я шукаю загадки. Я шукаю цікаві завдання, які можу вирішити. Мені все одно, важливі вони чи ні, і тому я безумовно не одержимий рішенням якоїсь великої таємниці. Це не в моєму стилі".

Як раніше повідомляв "Апостроф", на початку лютого в США помер знаменитий актор Кірк Дуглас, який недавно відзначив 103-річчя .