RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Комфортний для Кремля: в Росії цікаво висловилися про главу Офісу Зеленського

Російський політичний діяч Марк Фейгін заявив, що глава ОПУ Андрій Єрмак через своє минуле - комфортна людина для Кремля.

Про це він розповів "Апострофу".

"Я вважаю, що Єрмак - комфортний партнер для Москви в цілому, не тільки для Козака. Думаю, що на нього простіше впливати. Ці важелі впливу пов'язані з його минулим, бізнесом, зв'язками з Ахметовим. Для російської політики дуже важливо, що з людиною є особистий контакт, завжди важливо разом випити горілку. Якщо вони змогли "розкочегарити" людину на таке, то вважається, що це людина, з якою можна вирішувати питання. Єрмак відноситься до такої категорії. і тому Москва його саме так і сприймає", - заявив він.

За його словами, Москва в кінцевому підсумку бачить своєю метою не інтеграцію Донбасу до Росії, а навпаки, щоб ОРДЛО увійшли до складу України, але на російських умовах.

"Для неї був би ідеальний варіант, щоб Донбас, окупований зараз Росією, увійшов до складу України, але продовжував залишатися по суті в своєму нинішньому положенні, коли кордон контролюється Москвою, влада на цій території контролюється спецслужбами, адміністрацією президента Росії, і економічна сфера також знаходиться під контролем довірених осіб Москви. Ось це їх влаштовує набагато більше, ніж нести відповідальність: навидавали паспортів - утримуйте їх. Вони ж не хочуть утримувати. Вони хочуть, щоб український бюджет утримував громадян, які проживають в ОРДЛО", - вважає він.

Другим пунктом він виділив визнання Криму територією Росії.

"Ось головна мета: щоб Україна, нарешті, погодилася з тим, що Крим перестав бути частиною суверенної території України. Москва ставить цю мету, причому це публічна мета, вони про це говорять. Це не те, що я якийсь інсайд виливаю, - це і так відомо", - сказав Фейгін.

Повний текст матеріалу "Апострофа" читайте тут: Для російської політики важливо, щоб з людиною можна було випити горілку - Марк Фейгін.