RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нам буде набагато важче: в Україні дали похмурий прогноз по коронавірусу

Українська система охорони здоров'я набагато слабша за європейські, тому коронавірус тут може представляти набагато більшу загрозу.

Про це заявив глава Міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець.

"Щодня ми отримуємо результати лабораторних тестів з новими підтвердженими випадками і, на жаль, поки що їх ставатиме більше. Поки наша статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах, але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, неправильно. Найважче попереду. Вірус буде поширюватися", - йдеться у зверненні міністра.

Він попередив, що медична система України слабкіша, ніж в Європі, і їй буде значно складніше прийняти удар при найгіршому сценарії.

"Але ми ще можемо не допустити цього дотриманням режиму карантину... Як міністр охорони здоров'я я наполягаю: залишайтеся вдома, мийте руки, тримайте дистанцію. Байдужість до карантину і нехтування правилами може коштувати життя. Піклуйтеся про власну безпеку, піклуйтеся про літніх родичів і не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань", - заявив Ємець.

Міністр підкреслив, що дії держави можуть бути марними, якщо населення не продемонструє свідомості і відповідальності.

Детальніше про ситуацію з коронавірусом читайте в матеріалі "Апострофа": Нові жертви і гігантські черги: що діється в Україні і світі - свіжий огляд за 20 березня.