Антициклон Юрген несе холод, але скоро тепло повернеться: синоптик назвала дату

В неділю, 22 березня, в Україні вируватиме холодний антициклон із півночі на ім`я Юрген, який принесе в Україну холод та морози, проте протримається він не довго.

Про це у Facebook написала український синоптик Наталка Діденко у Facebook.

В Україні арктичне повітря стане відчутним, у більшості областей протягом дня температура повітря становитиме усього +2+6 градусів, лише на Півдні та південному сході трохи тепліше, +5+10 градусів.

Вітер північно-східного напрямку очікується сильним, до штормових поривів, буде некомфортним і посилюватиме відчуття холоду.

У Києві неділя - холодна та вітряна. Максимальна температура повітря опуститься до +3, +4 градусів. Вночі та вранці ймовірний мокрий сніг. Вдень антициклон відсуне опади подалі від Києва.

Наступний тиждень в Україні спочатку буде холодним, до нічних морозів.

23-те березня, всесвітній День метеоролога, виявиться холодним, із сильним вітром, без опадів, лише в Карпатах та околицях випадатиме мокрий сніг.

Потепління повернеться з четверга, з 26-го березня.

Як повідомляв "Апостроф", в київському ботанічному саду імені Олександра Фоміна вже почалася справжня весна: там цвітуть крокуси та магнолії .

Детальніше про прогноз погоди на вихідні читайте в матеріалі "Апострофа" - Зима зі снігом: погода шокує українців в найближчі дні.