RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Яструби" і "голуби" Зеленського: спливли деталі суперечок в ОПУ через введення режиму НС в країні

В Офісі президента України Володимира Зеленського обговорюється питання введення в Україні режиму надзвичайного стану, яке розділило оточення президента на два умовні табори "за" і "проти".

Коронавірус вбив понад 16 тис. осіб: що відбувається зараз в світі і Україні (оновлюється)

Про це повідомляє "УП. Off the record" у Telegram.

Співрозмовники видання в Офісі президента розповідають, що "рішення про введення надзвичайного стану розділило оточення президента на умовних яструбів та голубів".

Перші виступають за жорсткі умови боротьби із коронавірусом, до них відносять главу МВС Арсена Авакова, першого помічника глави держави Сергія Шефіра.

Також за введення надзвичайного стану виступає міністр охорони здоров’я Леонід Ємець, який, за інформацією джерел, навіть грозився піти у відставку, якщо рішення про НС не буде ухвалено. Мовляв, ситуація катастрофічна і він не хоче нести за неї відповідальність одноосібно.

Інша група, до якої входить сам президент та голова його Офісу Андрій Єрмак, проти введення НС. На таке "світосприйняття" вплинули розмови Зеленського із представниками великого бізнесу.

Як відомо, у понеділок 16 березня голова держави зібрав у себе в Офісі бізнесменів та олігархів і попросив про допомогу.

Як повідомляв "Апостроф", докладніше про те, що означає введення надзвичайного стану читайте в матеріалі "Апострофа": Одного карантину мало: що змінить в Україні режим надзвичайного стану.