RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вимагав гроші у підприємців: ДБР відкрило справу проти чиновника Нацполіції Михайла Банка

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом зловживання Михайлом Банком, що займає посаду керівника управління Департаменту захисту економіки Національної поліції в Івано-Франківській області, посадовими обов’язками зі спричиненням тяжких наслідків.

ДБР веде досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,повідомляє ГО "Антикорупційний блокпост".

Також Національне агентство запобігання корупції перевірить декларації Михайла Банка щодо незаконного збагачення, інформують активісти.

Приводом для порушення справи стало розслідування ЗМІ, у якому була оприлюднена інформація про придбання Банком автівок і будівництво готельного комплексу на гірськолижному курорті Буковель, що значно перевищують його офіційний заробіток.

Як йдеться у статті, Департамент захисту економіки, який очолює Михайло Банк, займався вимаганням коштів у місцевого бізнесу.

"Через суд отримував ухвалу на проведення слідчих дій і починали обшук: витягували комп’ютери, бухгалтерію, а з каси – гроші, документи. Через це паралізували роботу підприємств, а потім вимагали у бізнесу "викуп", - пишуть ЗМІ.

Національна поліція розпочала службове розслідування за участю працівників департаменту внутрішньої безпеки за фактами, описаними у розслідуванні.

Раніше громадська організація "Антикорупційний блокпост" зверталася до іноземних дипломатичних відомств, які фінансували реформу Національної поліції в Україні, щодо нецільового використання коштів, адже до цього часу запити і звернення ГО до Національної поліції, МВС, Генпрокуратури з приводу правопорушень Михайла Банка залишалися без уваги.