RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Місць більше немає: на Прикарпатті починається "пекло" в лікарнях через коронавірус

В Івано-Франківській області тимчасово призупинили госпіталізацію хворих на коронавірус, оскільки лікарні переповнені та зовсім немає місць.

Про це повідомляє місцеве видання "Версії".

"В п’ятницю ми попросили призупинити госпіталізацію в наші заклади, бо вони реально переповнені. Також велика кількість лікарів і медичних сестер є хворими", – пояснила начальник управління охорони здоров’я Марія Бойко.

Поки що пацієнтів госпіталізують в Інфекційну лікарню та районні заклади довкола міста Івано-Франківська. Тому, що 35-40% людей, які звертаються в центральну міську клінічну лікарню, або першу міську клінічну лікарню – з районів.

В реанімаціях міських закладів у важких станах перебувають 15 людей. На ШВЛ нема жодного пацієнта, однак, на кисневому забезпечені зараз знаходиться 48 пацієнтів.

"Киснева терапія дає позитивні результати, що ці пацієнти з меншою ймовірністю потрапляють в реанімацію", – пояснила Бойко.

Лікування одного пацієнта на день обходиться від 300 до 6500 гривень, в залежності від важкості стану. Окрім того, від сьогодні в місті починають тестувати власною системою ПЛР-тестів. Це дозволить збільшити кількість виявлення позитивних результатів.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області зареєстровано 556 випадків зараження людей коронавірусною інфекцією. 27 людей вже одужали. Зафіксовано 37 смертей.

Як повідомляв "Апостроф", 21 квітня число заражених коронавірусом в Україні перевалило за 6 тисяч.