RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У ЗМІ розповіли про адвоката зі скандальним минулим, який претендує на посаду судді ВАСУ

Адвокат Євген Грушовец протягом чотирьох років входив до Громадської ради Національного антикорупційного бюро України, захищав держслужбовців на високих посадах, а тепер, незважаючи на явний конфлікт інтересів, претендує на пост судді Вищого антикорупційного суду.

Про це пише "Lenta.UA".

Слід зазначити, що Євген Грушовец є партнером юридичної фірми "Aріо", членом Ради Асоціації правників України з кримінального права і кримінального процесу. Також він, за інформацією журналістів, захищав майнові права українських громадян в окупованому Криму, і російських громадян в Україні. У 2012 році він, працюючи на олігарха Курченко, допомагав йому відібрати у пенсіонерки ділянку землі в Печерському районі Києва. У 2013 році захищав в суді столичного підприємця Сергія Бута, якого звинувачують у викраденні двох черниць Свято-Покровського монастиря. У 2016 році працював у захисті екс-заступника генпрокурора Віталія Каська, обвинуваченого у привласненні службових квартир.

У його рекламі вказується, що він може забезпечити захист бізнесу, в тому числі, сприяти арешту чужого майна, і як зазначають журналісти, таким чином він "експлуатує свій статус і зв'язки в бюро".

Як пише видання, в певних колах Євгена Грушовця пов'язують з недавно затриманим за звинуваченням у державній зраді генералом СБУ, якому закидають зв'язок з ФСБ.

"Без потужної підтримки Грушовец недовго протримається на плаву. У кращому випадку знову стане допомагати відбирати майно у людей похилого віку. В гіршому - його заслугами, нарешті, зацікавиться СБУ", - пишуть журналісти.