RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Одесі не відбувся суд по затриманому "організатору" банди, яка вбила Гандзюк: озвучено несподівану причину

В Одесі знову не відбулося судове засідання щодо фігуранта справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк - Ігоря Павловського.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Відзначається, що датою наступного засідання призначено 25 травня.

"Судове засідання щодо організатора вбивства Катерини Гандзюк Ігоря Павловського в Одесі знову не відбулося. Його в черговий раз перенесли. На цей раз причина перенесення - відсутність інтернету в СІЗО, в якому тримають Павловського", - йдеться в публікації.

При цьому суд заздалегідь погодив можливість участі сторін за допомогою відеозв'язку, але СІЗО СБУ, де утримується під вартою Павловський, 4 травня повідомило, що у них немає інтернету.

"Сподіваємося, що до 25 травня СІЗО СБУ зможе знайти провайдера, який забезпечить установу безперебійним інтернет-зв'язком. І, можливо, нарешті, вперше за рік, судове засідання щодо Павловського в Одесі відбудеться", - пишуть активісти.

Нагадаємо, напад на Гандзюк відбувся вранці 31 липня 2018 року в Херсоні. Її облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку. Як сказала пізніше сама дівчина, на неї вилили літр кислоти. Опіки - більше 30% тіла, уражені були очі, обличчя, голова, спина і рука. Її доставили в Київський опіковий центр, дали державну охорону. За два місяці Гандзюк перенесла 11 операцій. Але, незважаючи на всі спроби вижити, Гандзюк це не вдалося. 4 листопада 2018 роки вона померла в лікарні.

Як повідомляв "Апостроф", в січні 2020 року Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави Ігоря Павловського, обвинуваченого в приховуванні злочину проти Катерини Гандзюк, за іншою підозрою, яка полягає в створенні злочинної організації і незаконному зберіганні зброї.