RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Активіста Стерненка викликали в СБУ: фото документа і подробиці гучної історії

Колишнього лідера одеського відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка, який завдав смертельне поранення одному з грабіжників, що напали на нього, викликали на допит до Служби безпеки України.

Про це Стерненко сам написав на своїй Facebook-сторінці, опублікувавши фото документа.

"У понеділок, 18 травня о 9:00 я повинен з'явитися в головне слідче управління СБУ за адресою м.Київ, Аскольдів пров., 3А", - написав він у соцмережі.

Стерненко уточнив, що його викликають в СБУ для участі в слідчих і процесуальних діях. "У яких саме, слідчий не вказує. Мабуть, в тих, які Аваков погоджував з Венедиктовою", - додав він.

У повістці також зазначено, що Стерненка викликають у справі про третій напад на нього, коли він відбився від двох чоловіків, і один з нападників, Іван Кузнєцов, помер від нанесених травм.

Нагадаємо, що в ніч на 25 травня 2018 року на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка було скоєно замах двома грабіжниками. Відбиваючись від нападників, він завдав смертельне поранення одному з них.

Незабаром поліція затримала другого нападника і встановила особу загиблого. Інцидент був кваліфікований як умисне вбивство, замах на вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергія Стерненка намагалися вбити пострілом в голову. А перший напад на активіста трапився 7 лютого. Тоді він також отримав травму голови і поранення руки. Напади на себе активіст пов'язує з громадською діяльністю.