RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українці потрібні, але не в своїй країні: мережу підірвав крик душі про заробітчан

Інші країни оплачують чартери, щоб українці летіли на заробітки рятувати їх економіку, а Україна тим часом не створює жодних умов для зупинки еміграції.

Про це повідомляє політолог і правозахисник Едуард Шевченко на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, нещодавно з аеропорту "Бориспіль" вилетіли на літаку близько ста людей в Британію. Вони вирушили туди збирати врожай і заробити гроші. Раніше також полетіли українці до Фінляндії на збір ягід.

"Ви уявляєте скільки платять фіни і англійці щоб при закритому небі, закритих аеропортах, карантині і ризику пандемії наші люди прилетіли рятувати їх економіку?!", - написав Шевченко.

Він також зазначив, що при цьому в українських магазинах на прилавках іноземні овочі. Фермери виходять на страйки, щоб дозволили продавати свій врожай.

Такі рішення влади експерт назвав недалекоглядними, вказавши на неправильну стратегію керівництва України.

"Не можна заборонити людям шукати кращої долі, але за них потрібно боротися і стимулювати залишатися вдома, створюючи умови для заробітку!", - підкреслив політолог.

Як повідомляв "Апостроф", в Європі вже готуються відкривати кордони для подорожей і прийому туристів та заробітчан. Ймовірно, після карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу на Україну чекає нова хвиля трудової еміграції.